El Cor de Cambra Discantus de Cocentaina neix al Gener de 1991 com a conseqüència de la reestructuració i canvi de nom del Cor Jovens Cantors, fundat l’any 1977.

És l’entitat organitzadora del Certamen Coral Fira de Tots Sants de Cocentaina, cita a què concorren anualment una selecció dels millors cors espanyols i que enguany compleix la seua 38a edició.

Al novembre de 1992 participa en el “IX Certamen Internacional de Masses Corals Vila d’Avilès” on obté un meritori Segon Premi.

Són guardonats amb el premi a la millor interpretació de l’obra obligada en el “XXV Certamen per a Masses Corals” d’Ejea de los Caballeros (Saragossa), en l’edició de l’any 1994.

A l’agost de 1996 aconsegueix el PRIMER PREMI absolut, en la modalitat d’havaneres en el “XLII Certamen Internacional d’Havaneres i Polifonia” de Torrevella, i el seu director, Josep Robert Sellés, és distingit amb el Premi “José Hódar” a la millor direcció.

Al maig de 1998 van ser seleccionats, com a únics representants espanyols, per a concursar en el prestigiós “27ema Florilège Vocal de Tours” a França, certamen internacional on van participar cors de primer nivell mundial i on van tenir una destacada actuació.

En 1999 van aconseguir el tercer premi del “III Premi Nacional de Cant Coral Torró de Xixona”.

Al març del 2001 van participar el el “I CERTAMEN NACIONAL CIUTAT DE NOVELDA” sent creditors del segon premi.

Ha produït els espectacles corals “PASSATGE AL NADAL”, “STORYBOARD” i “NOTES PER A UN SOPAR”, amb un gran èxit de crítica i públic en els diversos teatres on s’han realitzat.

Durant el nadal de 1996 van presentar el seu treball discogràfic “TÍPICS TÒPICS DE NADAL”, CD que agrupa diverses nadales de tots els temps.

A l’any 2014 grava un nou CD titulat “EKLEKTIKANT, … s’temps de Discantus”, que conté un variat repertori que ha segut significatiu a la vida del cor.

Ha interpretat, junt amb diverses orquestres, les següents obres simfònic-corals: “Magníficat” de A. Vivaldi, “Gloria“ de A. Vivaldi, “Magníficat” de G. B. Pergolesi, “Magníficat” i “Gloria” de J. Rutter, Requiem de W.A: Mozart, “Misa a Buenos Aires” de M. Palmeri i “Missa Mare de Déu” de J.R. Sellés.

Durant els anys 2017 i  2018, la seua interpretació simfònic-coral de la Missa per la pau “The armed Man” de Karl Jenkins, ha rebut una molt bona crítica i ha sigut acollida amb molt d’èxit. A l’any 2019 va interpretar el Rèquiem de Mozart en diverses localitats de València i Alacant, també amb molt bona acollida per part de públic i crítica. Durant el temps de confinament ha produït alguns vídeos musicals que es poden veure al seu canal de YouTube, i actualment continua preparant projectes simfònic-corals com el Stabat Mater de Steve Dobrogosz o el Rèquiem de Gabriel Fauré.