El Cor de  Cambra Discantus celebrarà un Concert Commemoratiu el pròxim 18 de juny a les 20 h. al Centre Cultural el Teular de Cocentaina.

Aquest any 2016, el COR DE CAMBRA DISCANTUS celebra els 40 anys de l’inici del darrer moviment coral que va conduir a la creació del COR JOVENS CANTORS i 25 anys de la seua reestructuració i canvi de nom a COR DE CAMBRA DISCANTUS. Per a la celebració d’aquesta efemèride s’ha obert un grup a les xarxes socials per tal que els antics membres i actuals membres de l’entitat puguen afegir-se i estar informats de totes les activitats que han anat celebrant-se.

CMYK b‡sicoUnes de les activitats que s’han organitzat ha sigut quatre programes radiofònics a Radio Cocentaina.  El programa que està conduït per Mª Nieves Pascual, locutora de Radio Cocentaina i ex-membre del Cor de Cambra Discantus, s’anomena “DISCANTANT ENTRE DOS SEGLES” on membres del Cor han desgranat obres interpretades pel mateix a concerts, donant una visió baix la seua pròpia experiència.

El Cartell del Concert Commemoratiu és un disseny de l’ex-membre Moisés Díaz. El cartell segons explica l’autor està inspirat amb el grafisme de Chillida representant el Castell de Cocentaina fet amb notes musicals i amb números romans el XL i XXV representa els anys que es commemoren.

Mª Nieves Pascual presentarà el Concert on s’interpretarà el Rèquiem de Karl Jenkins que sota la batuta del director titular Josep Robert Sellés el Cor de Cambra Discantus estarà acompanyat per un Ensemble Instrumental. L’obra es caracteritza per l’ús de poemes Haiku entrellaçats amb el text tradicional del Rèquiem.

PROGRAMA:

CARTELL CONCERT CONMEMORATIURequiem – Karl Jenkins
 1. “Introit”
 2. “Dies Israe”
 3. “The Snow of Yesterday”
 4. “Rex Tremendae”
 5. “Confutatis”
 6. “From Deep in My Heart”
 7. “Lacrimosa”
 8. “Now as a Spirit”
 9. “Pie Jesu”
 10. “Having Seen the Moon”
 11. “Lux Aeterna”
 12. “Farewell”
 13. “In Paradisum”
L’ acte es tancarà amb un cant comú interpretat per antics membres, membres actuals i tot aquell que vulga pujar a l’escenari a compartir música. interpretaran tots junts ADIEMUS també del compositor gal·lès Karl Jenkins.